marți, 21 decembrie 2010

Pensatul, vopsitul genelor si sprancenelor

  Pensatul este o operatiune pe cat de banala, pe atat de delicata.
  Sprancenele dau definitie fizionomiei fetei si, intr-un fel, spun foarte multe despre personalitatea noastra.
  Asociem forma si grosimea sprancenelor cu diferite tipologii de oameni: femeile cu sprancene groase sunt masculine sau foarte naturale, cele cu sprancene subtiri sau cu colturile ascendente-sofisticate, reci si rautacioase...si asa mai departe.
  Cu alte cuvinte, trebuie sa ne regasim in forma sprancenelor, trebuie sa urmarim linia lor naturala si trebuie, macar atunci cand ne pensam prima oara, sa apelam la ajutorul unui specialist.
  Trebuie sa aveti in vedere ca, in timp, sprancenele nu mai cresc la fel si daca le subtiati prea tare exista riscul sa ramaneti cu avea forma toata viata.
  Forma sprancenelor poate fi data clasic, cu ajutorul pensetei, iar ca alternativa, cu ceara. Procedeul din urma insa nu-l recomand! Pentru ca ceara trebuie sa fie perfect aplicata pentru a indeparta doar firele de prisos. O mica greseala te poate lasa fara sprancene, sau cu  o forma ciudata a acestora. De asemenea, pleoapa este foarte fragila, iar o miscare brusca de smulgere nu-i face foarte bine!
  Tot cosmeticiana executa si vopsirea genelor si sprancenelor, pentru a contura fata, mai ales in cazul femeilor cu par blond sau deschis. Din cauza lipsei de pigmentare a firului de par, genele si sprancenele pot fi aproape invizibile. Atunci este bine sa plecati de la o nuanta de baza, blond de exemplu si sa o inchideti cateva tonuri.
  Nu recomand ca persoanele blonde sa-si vopseasca sprancenele intr-o nuanta foarte inchisa, sau negru- totul trebuie sa fie cat mai aproape de natural si armonie cu tenul, parul si culoarea ochilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu